Evropski komisar za znanost, raziskave in inovacije Carlos Moedas je 20. januarja najavil oblikovanje skupine petnajstih visokih predstavnikov za Evropski inovacijski svet (EIC), ki bodo svetovali Evropski komisiji pri krepitvi novih, tržno usmerjenih inovacij ter prihodnjih raziskovalnih in inovacijskih programih. Med visoke predstavnike je evropski komisar imenoval tudi dr. Jano Kolar, direktorico CERIC- ERIC, Evropskega konzorcija raziskovalne infrastrukture, in članico upravnega odbora Evropskega inštituta za inovacije in tehnologije.

Evropski komisar je 15 članov izbral iz nabora 469 kandidatov. Pri tem je upošteval njihove izjemne reference. Ob tem je dejal, da je vesel, ker so sestavili skupino visoko strokovnih posameznikov z različnih raziskovalnih področij, ki bodo s svojimi izkušnjami in znanjem v pomoč Evropski komisiji pri njenih prizadevanjih za vzpostavljanje čim bolj učinkovitega programa raziskav in inovacij EU.

Članice in člani EIC bodo svetovali Evropski komisiji o nizu sprememb v programu Obzorje 2020, oblikovali pa bodo tudi priporočila za prihodnje programe EU. Skupina se bo prvič sestala marca.

Vir: MIZŠ, 20. 1. 2017

(Skupno 12 obiskov, 1 današnjih obiskov)