Vlada daje pozitivno mnenje k podelitvi odlikovanja Francoske republike »vitezinja nacionalnega reda Akademskih palm« Bronki Straus

Veleposlaništvo Francoske republike v Republiki Sloveniji je z noto obvestilo Ministrstvo za zunanje zadeve RS, da je bila gospa Bronka Straus, svetovalka na Ministrstvu za šolstvo in šport RS, na predlog ministra za šolstvo Francoske republike imenovana za »vitezinjo nacionalnega reda Akademskih palm«.

Veleposlaništvo je v navedeni noti zaprosilo za soglasje slovenskih oblasti k podelitvi omenjenega odlikovanja in podalo njegovo obrazložitev. Odlikovanje je priznanje za prispevek gospe Bronke Straus k razvoju sodelovanja med Slovenijo in Francijo na področju šolstva. Kot odgovorna oseba za mednarodno sodelovanje in evropske zadeve v Ministrstvu za šolstvo in šport RS namenja gospa Bronka Straus posebno pozornost poučevanju francoskega jezika v slovenskem šolskem sistemu in aktivno sodeluje s francoskimi institucijami pri organizaciji letnega seminarja, namenjenega izobraževanju profesorjev francoščine v RS.

Vlada je pozitivno mnenje dala tudi

  • k podelitvi odlikovanja Francoske republike »vitez nacionalnega reda Akademskih palm« dr. Krištofu Kozaku
  • k podelitvi odlikovanja Francoske republike »vitezinja nacionalnega reda Akademskih palm« dr. Meti Lah

Vir: Vlada RS, 2. 6. 2011

(Skupno 33 obiskov, 1 današnjih obiskov)