Konec maja je v Plznu na Češkem potekala Mednarodna tehniška olimpijada, kjer so študenti 4. letnikov in diplomanti iz več držav in univerz predstavljali svoja inovativna dela s področja pedagoških študijev tehnike. Mednarodne tehniške olimpijade so se udeležili tudi študentje Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete in dosegli odlične rezultate.  

Študentje študijskega programa Razredni pouk Jaka Rožac, Vesna Oder in Romina Ilnikar, ki so zastopali 42 študentov Univerze na Primorskem, Pedagoške fakultete, so pod mentorstvom doc. ddr. Jožice Bezjak in izr. prof. dr. Mirka Slosarja za predstavitev izvirnih projektnih del s področja tehniške kulturne dediščine zasedli odlično 3 mesto med študenti tehnike v vezavi fizike in matematike. Študentje so predstavili številne projekte po modelu PUD-BJ, ki predstavljajo bogat in pomemben delež pri ohranjanju kulturne dediščine. Izdelali so zibelke, kozolce, vodnjake, mline, ljudska glasbila itd., vse pa so podkrepili še z izvirnim multimedijsko zasnovanim filmom.   

Odlično 1. mesto v kategoriji inovacijskih multimedijskih projektnih del pa je dosegla študentka študijskega programa Razredni pouk Vesna Helena Oder, ki je predstavila projektno delo izdelano po didaktičnem modelu njene mentorice PUD-BJ od ideje do izdelka z naslovom Čebelarstvo nekoč in danes, izvedeno na inovativen multimedijsko zasnovan način, s tri do pet letnimi otroki v vrtcu.     

Vir: UP PEF, 19. 6. 2012

(Skupno 32 obiskov, 1 današnjih obiskov)