Na včerajšnji seji so člani vladnega odbora za državno ureditev in javne zadeve v dokončni obravnavi med drugim razporedili sredstva za namen množičnih migracij ter za izvedbo geotehničnih ukrepov pri plazovih.

Tako je bil na odboru sprejet sklep, s katerim je Vlada razporedila sredstva iz splošne proračunske rezervacije za namen množičnih migracij pri ministrstvu za zdravje. Ministrstvo za zdravje je imelo v prvih sedmih mesecih letošnjega leta za okoli 158 tisoč evrov stroškov povezanih z migranti. Glede na dosedanjo realizacijo se ocenjuje, da bo do konca leta 2017 za pokritje stroškov zdravstvene oskrbe migrantov – prosilcev za mednarodno zaščito ter oseb, ki se nahajajo v centrih za tujce ter za stroške zdravil potrebnih še 95 tisoč evrov. Odbor je zato razporedil sredstva pravic porabe s proračunske rezerve za stroške migracij v skupni višini 95 tisoč evrov.

Vladni odbor je v dokončni obravnavi tudi prerazporedil 150 tisoč evrov v ministrstvu za okolje in prostor za izvedbo geotehničnih ukrepov pri plazovih, ki nevarno ogrožajo pomembno lokalno infrastrukturo ali stanovanjske objekte in se stanje tudi zaradi poletnih neurij še poslabšuje.

50 tisoč evrov pa je odbor prerazporedil v okviru finančnega načrta ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za potrebe projekta izgradnje Centra znanosti kot demonstracijskega projekta z nizko rabo energij.

 

Vir: Vlada RS, 19. 9. 2017

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)