Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov in ga bo objavila v Uradnem listu Republike Slovenije.

Z odlokom se prepove vsa športno gibalna dejavnost in proces športne vadbe (treningi) razen za določene izjeme. Treningi se dovolijo samo:

  • vrhunskim športnikom
  • perspektivnim športnikom
  • športnikom v starostnih kategorijah kadeti in mladinci
  • poklicnim športnikom, ki so starejši od 15 let

Dovoljeni so tudi treningi preostalim registriranim športnikom, ki niso zajeti v zgoraj naštetih skupinah športnikov, če se izvajajo individualno torej samostojno oziroma pod vodstvom strokovnega delavca v športu, ter brezkontaktna športna vadba v vadbenih skupinah do 10 vadečih.

Dovoljena je samostojna ali vodena individualna športno rekreativna dejavnost ter brezkontaktna športna vadba v vadbenih skupinah do 10 vadečih. Strokovni delavec v športu ne šteje v številčno omejitev. Pri izvajanju športne vadbe v skupinah je potrebno vzdrževanje vsaj 2 metra medosebne razdalje. Takšna športno rekreativna vadba je dovoljena tako na zunanjih površinah oziroma na prostem, kot tudi v zaprtih prostorih.

Z odlokom, ki začne veljati 15. februarja, se določa tudi začasne omejitve pri izvajanju športno gibalne dejavnosti in procesu športne vadbe.

Vir in več informacij: MIZŠ, 12. 2. 2021 in tudi MIZŠ, 12. 2. 2021

(Skupno 50 obiskov, 1 današnjih obiskov)