Na OŠ Poljane so 11. septembra 2014 odprli nove sodobne prostore Izobraževalnega centra Janeza Levca in Mestne občine Ljubljana.

Izobraževalni center Janeza Levca in Mestne občine Ljubljana je namenjen podpori vzgoje in izobraževanja otrok s posebnimi potrebami v vrtcih in šolah Mestne občine Ljubljana in je po svojem konceptu delovanja ter prostorih edinstven v tem delu Evrope. Ustanovljen je bil septembra 2013, z odprtjem novih prostorov na Zemljemerski 7 pa se je preselil v sodobne, prav za ta namen urejene prostore, ki omogočajo polno izvajanje programov in hkrati krepijo celotno polje vzgoje in izobraževanja otrok s posebnimi potrebami ter sodelovanja z njihovimi družinami.

Delovanje centra temelji na 5 programih:

  • program strokovnega izpopolnjevanja specialnih in socialnih pedagogov, ki delajo v vrtcih in šolah Mestne občine Ljubljana,
  • program individualnega svetovanja (za potrebe udeleženk strokovnega izpolnjevanja),
  • program telefonskega in e- svetovanja vzgojiteljem, učiteljem in družinam,
  • program predavanj in seminarjev za vzgojitelje, učitelje in družine,
  • program šole za starše/družine.

Model Izobraževalnega centra so razvili Marija Fabčič, vodja Oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje, dr. Branka D. Jurišić, specialna pedagoginja in dr. Matej Rovšek, ravnatelj Centra Janeza Levca Ljubljana.

Vir: MOL, 11. 9. 2014

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)