Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je 6. 9. 2017 objavilo razpis za EqUIP (EU-India SSH Platform) – “Sustainability, Equity, Wellbeing and Cultural Connections.” Gre za pilotni mednarodni razpis, ki je namenjen financiranju znanstveno-raziskovalnih projektov s področja družboslovja in humanistike. 

Pri skupnem mednarodnem razpisu bodo poleg slovenskih raziskovalcev sodelovali še raziskovalci iz naslednjih držav: Indije, Finske, Francije, Norveške, Poljske, Švice in Velike Britanije.

Predlogi projektov zahtevajo sodelovanje najmanj treh partnerjev iz treh različnih držav. Slovenske raziskovalke in raziskovalci bodo lahko sodelovali kot nosilci predloga projekta (koordinator) ali kot partner pri posameznem predlogu projekta. Skupni znesek EqUIP razpisa znaša 5.5 M€. Predlogi projekta se bodo financirali za obdobje največ 36 mesecev. Izbrani projekti se bodo predvidoma začeli izvajati januarja 2019 in bodo trajali do konca decembra 2021.

Slovenski udeleženci lahko načrtujejo največ 100.000 EUR za obdobje, ki ni daljše od 36 mesecev.

Za vodje slovenskega dela projekta se lahko prijavijo vsi slovenski raziskovalci, ki so dosegli najmanj naziv doktor znanosti, so vpisani v bazi slovenskih raziskovalcev (SICRIS) in so zaposleni pri instituciji, ki je registrirana za opravljanje raziskovalne dejavnosti. Vodje slovenskega dela projekta morajo izkazovati tudi ustrezno znanstveno odličnost, ki velja za vodje raziskovalnih projektov po metodologiji ARRS.

Razpis je enofazen in je odprt do četrtka, 30. 11. 2017 do 17.00 ure (CET) oz. 16.00 (UK).

Slovenski prijavitelji morajo pred uradno oddajo predloga projekta, najkasneje do petka, 24. 11. 2017 (do 14.00 ure), na MIZŠ poslati razpisno dokumentacijo, ki jo najdete na tej strani.

(Skupno 16 obiskov, 1 današnjih obiskov)