Na spletni strani Kariernih centri Univerze v Ljubljanije bilo dne 12. 9. 2013 objavljeno vabilo prostovoljkam in prostovoljcem k sodelovanju pri prireditvi odprte hiše Slovenije 2013 www.odprtehiseslovenije.org.

“Letos Odprte hiše Slovenije organiziramo 4. leto zapored, prvi vikend v oktobru 5. in 6. oktobra. Odprte hiše Slovenije so prireditev, s katero zvišujemo zavest o pomembnosti kakovostnega oblikovanja našega prostora. Za en vikend odpiramo arhitekturno zanimive objekte širši javnosti in soorganiziramo različne dogodke. Smo del mednarodne iniciative Open House Worldwide. Poudarek je na sodobni arhitekturi, inovativnih rešitvah, prilagojenosti na lokacijo, možnostih spreminjanja objektov glede na potrebe uporabnikov, prijaznosti do okolja in ljudi. V program bo vključenih prek 100 objektov in dogodkov. Objekti v sklopu OHS so na ogled z vodenjem arhitektov ali lastnikov in upraviteljev objektov, in sicer po programu, ki bo objavljen na spletni strani dogodka. Ogledi trajajo 1-2 uri. Poleg letnega vikenda Odprte hiše, čez vse leto organiziramo različne dogodke

Koga iščemo? Iščemo prostovoljce iz vse Slovenije, ki bi nam pomagali pri organizaciji prireditve Odprte hiše Slovenije in jo tekom vikenda 5. in 6. oktobra tudi izpeljali. Gre za usmerjanje obiskovalcev, komunikacijo z arhitekti in lastniki stavb, fotografiranje dogodka in na koncu kratko poročilo. Zaželeno je zanimanje za problematiko urejanja prostora, urbane pobude, sodobno arhitekturo.

Ste za Odprte hiše? Prostovoljci pomagate izpeljati edinstven dogodek, s katerim vsako leto  pokažemo kakovostno sodobno slovensko arhitekturo najširši javnosti in jim omogočimo vstop v stavbe, ki so za javnost drugače nedostopne.
Prostovoljno delo v okviru prireditve Odprte hiše Slovenije je odlična priložnost za pridobivanje delovnih izkušenj pri organizaciji mednarodnih dogodkov z velikim številom udeležencev, priložnost za spoznavanje arhitektov, in za sklepanje novih poznanstev. Prostovoljci ste del svetovne mreže prostovoljcev, ki omogočajo izvedbo Odprtih hiš po vsem svetu..Po uspešnem sodelovanju vam bomo tudi potrdilo o sodelovanju na dogodku.

V kolikor ste prepričani, da lahko dobra arhitektura izboljša naše življenje in bi želeli sodelovati pri nastajanju OHS projektu, se pridružite ekipi Odprte hiše Slovenije. Prosim pišite na e-mail naslov ali pokličite na spodnjo telefonsko številko.

Rok prijave:23/09/2013 Kontakt: Kristina Dešman Odprte hiše Slovenije
tel: 041 39 55 28 e-mail kristina.desman@odprtehiseslovenije.org
Vir podatka: Center arhitekture

(Skupno 10 obiskov, 1 današnjih obiskov)