KEKS logo RGBNacionalna konferenca Krepitev in evalvacija kakovosti v vzgoji in izobraževanju bo 18. in 19. novembra na Brdu pri Kranju zbrala štiristo udeležencev – ravnateljev, učiteljev, vzgojiteljev, raziskovalcev, zaposlenih na podpornih javnih zavodih s področja izobraževanja in ministrstva ter drugih deležnikov s področja vzgoje in izobraževanja.

Na konferenci, ki poteka v soorganizaciji slovenske nacionalne enote Eurydice, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Zavoda RS za šolstvo, Pedagoškega inštituta in CMEPIUS bo ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. maja Makovec Brenčič predstavila predlog zasnove nacionalnega okvira za ugotavljanje in zagotavljanje kakovosti na področju vzgoje in izobraževanja, udeleženci iz šol in vrtcev pa bodo predstavili skoraj 100 dobrih praks ugotavljanja in zagotavljanja kakovosti v slovenskih šolah in vrtcih. S pomočjo študije omrežja Eurydice: Assuring Quality in Education: Policies and Approaches to School Evaluation in Europe bodo predstavljeni različni pristopi k ugotavljanju in zagotavljanju kakovosti v izobraževanju v Evropi, tuja predavatelja pa bosta podrobneje predstavila sistem ugotavljanja in zagotavljanja kakovosti v poklicnem izobraževanju na Danskem. Udeleženci bodo v tematskih stezah razpravljali o predstavljeni zasnovi in obstoječih praksah ugotavljanja in zagotavljanja kakovosti, v delavnicah pa pridobivali praktična znanja s tega področja. Konferenco bomo sklenili z okroglo mizo Sistem kakovosti v Sloveniji in možnosti nadgradnje.

Na spletni strani konference KEKS je objavljen podroben program konference.

Vabljeni tudi k branju slovenskega prevoda študije omrežja Eurydice, ki jo bomo predstavili na konferenci. Ugotavljanje in zagotavljanje kakovosti v izobraževanju: Politike in načini evalvacije šol v Evropi.(pdf)

Prispevki dobrih prak so zbrani v Zborniku konference KEKS. (pdf)

(Skupno 40 obiskov, 1 današnjih obiskov)