Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ) glede zbiranja podpisov za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma meni, da je referendum vsekakor legitimna oblika izražanja, da pa je prav z vidika stroškov in davkoplačevalskega denarja, ki bi ga bilo treba zagotoviti za izvedbo referenduma, vprašanje, ali je upravičen. Ne glede na to da ŠOS meni, da bo z referendumom prihranil davkoplačevalski denar.

Glede navedb Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) in Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) o posledicah in učinkih Zakona o malem delu (ZMD) pa MDDSZ meni, da so argumenti, s katerimi nasprotujejo ZMD, težko razumljivi, njihove navedbe pa so netočne in zavajajoče. MDDSZ med drugim odgovarja:

  • Socialno-ekonomski položaj študentov se na podlagi ZMD in drugih zakonov, ki jih je pripravilo MDDSZ na področju socialno-ekonomskega položaja mladih, izboljšuje,
  • ZMD uvaja tudi medgeracijsko solidarnost, saj bodo s svojim delom za štipendije in študentske domove prispevali tudi upokojenci in brezposelni.
  • Dodatna korist Zakona o malem delu za študente in dijake je tudi, da bo malo delo štelo tudi v delovno dobo za upokojitev in omogočilo tudi formalne delovne izkušnje, ki bodo za šolajočo se mladino pomembne pri vključevanju na trg dela.

Celotna novica: MDDSZ, 27. 10. 2010

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)