Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje vabi na okroglo mizo Informacijska družba in aktivno staranje, ki bo v četrtek, 17. maja 2012, med 11. do 12.30 uro v klubskem prostoru Maximarketa, Trg republike 1, Ljubljana (Maxi klubski prostor se nahaja v 1. nadstropju prodajalne).

Z okroglo mizo želijo opozoriti na pomen uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije med starejšimi in novih možnosti dejavnega staranja. Udeleženci bodo razmišljali o pomenu vključevanja starejših v informacijsko družbo, o preseganju digitalne ločnice in potrebah ter priložnostih, ki jih nudita dejavna starost in uporaba IKT starejšim. 

Na okrogli mizi bodo sodelovali: prof. dr. Ana Krajnc, predsednica Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje, Biljana Weber, generalna direktorica Microsofta Slovenija, Aleš Kenda, koordinator Evropskega leta aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti 2012, MDDSZ, mag. Marko Papić, raziskovalec na Fakulteti za elektrotehniko, Robi Mlakar, mentor računalniškega izobraževanja, in Jurij Kus, prostovoljec.

Za dodatne informacije vam je na voljo Aleksandra Radojc (T: 01 4332 090, E: a.radojc@siol.net).

Vir: ACS, 13. 5. 2012

(Skupno 4 obiskov, 1 današnjih obiskov)