Vabljeni na okroglo mizo z naslovom: “ Izzivi spoprijemanja z epidemijo COVID-19 pri strokovnih delavkah in delavcih v vzgoji in izobraževanju”, ki bo potekala kot uvod v deseto redno skupščino društva SLODRE, v ponedeljek, 21. decembra 2020 ob 17.00.

COVID-19 je zaznamoval večino leta 2020 in doprinesel k številnim spremembam v življenju posameznikov ter tudi in predvsem na področju vzgoje in izobraževanja. Podatki namreč kažejo, da je pandemija COVID-19 privedla do suspendiranja šolanja kar v 188 državah, med njimi tudi v Sloveniji. In sicer je v Sloveniji šolanje na daljavo potekalo od 16. marca 2020 v skladu s tedaj veljavnimi ukrepi in spet ponevno v aktulanem času.

V središče tokratne okrogle mize postavljajo izzive povezane z razglasitvijo epidemije COVID-19 v Sloveniji kot so jih in jih doživljajo strokovni delavci in strokovne delavke v vzgoji in izobraževanju. Na okrogli mizi bomo odpril vprašanja spoprijemanja s stresom ob prehodu iz klasičnega poučevanja na poučevanje na daljavo ter o podpornih dejavnikih, ki so lahko strokovnim delavkam in delavcem v vzgoji in izobraževanju v pomoč v aktualnem času.

Uvodna razmišljanja bodo podali:

  • dr. Katja Košir, Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru,
  • Igor Peras, Center za evalvacijske študije, Pedagoški inštitut in
  • mag. Mateja Rešek, Center Korak za korakom, Pedagoški inštitut,

v razpravi pa pričakujejo sodelovanje vseh prisotnih.

Vir in več informacij: SLODRE, 18. 12. 2020

(Skupno 83 obiskov, 1 današnjih obiskov)