Visokošolsko izobraževanje v svetu in v Sloveniji se sooča z vrsto izzivov. Predpogoj za učinkovit, trajnostno naravnan in socialno pravičen družbeni razvoj v EU in v Sloveniji je modernizirano, tehnološko podprto in novim družbenim okoliščinam prilagojeno visoko šolstvo. Generator spreminjanja in modernizacije visokega šolstva pa je inovativnost.

DOBA fakulteta v torek, 30. avgusta, ob 11.00 v Mariboru organizira okroglo mizo z naslovom Inovativnost v visokem šolstvu, ki jo bodo ustvarjali različni strokovnjaki, med drugim ministrica z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Namen okrogle mize je spodbuditi razpravo o pomenu inovativnosti v visokošolskem izobraževanju in potrebnih premikih od tradicionalnih k inovativnim praksam visokošolskega prostora. Na okrogli mizi bodo predstavljeni strokovni pogledi in konkretne izkušnje, podprte s primeri inoviranja visokošolskega izobraževanja v Sloveniji in Evropi. Spregovorili bodo tudi o predlogih, ki bi olajšali inovativno transformiranje visokega šolstva v Sloveniji.

Udeležba na okrogli mizi je brezplačna, a je prijava (povezava) zaradi omejenega števila mest obvezna.

Vir: DOBA, 20. 7. 2016

(Skupno 9 obiskov, 1 današnjih obiskov)