Kot vsebinski uvod v svojo letno skupščino vabi društvo SLODRE svoje članice in člane ter vse druge zainteresirane na okroglo mizo o stanju raziskovanja na področju ved o izobraževanju, ki bo v četrtek, 5. decembra 2014 ob 17.00 uri v predavalnici 026 na PeF UL v Ljubljani, Kardeljeva pl. 16.

Na okrogli mizi bodo sodelovali Mojca Štraus (direktorica PI), Samo Fošnarič (dekan PeF UM), Mara Cotič (dekanja PeF UP), Janez Krek (dekan PeF UL), Edvard Protner (odd. za pedagogiko, FF UM).

Cilj okrogle mize je, da identificiramo možnosti za okrepitev raziskovalnega dela na tem področju in opredelimo realne naloge, ki si jih pri tem lahko zastavijo nekatere izmed naših osrednjih ustanov na tem področju ter društvo SLODRE. Na okrogli mizi bodo zastopane ustanove oz. njihovi predstavniki, ki so pred tremi leti poleg fizičnih oseb pristopile k ustanovitvi našega društva: vse tri pedagoške fakultete (UL, UM in UP), Filozofska fakulteta UM in pedagoški inštitut. Za iztočnico bodo sodelujoči na okrogli mizi na kratko poročali o enem izmed svojih zadnjih raziskovalnih dosežkov, nato pa bodo na vrsti vprašanja o raziskovalnih usmeritvah, prioritetah in potencialu, pomenu doktorskega študija, medsebojnem sodelovanju, povezavi med raziskovanjem in javnimi politikami, mednarodni vpetosti raziskovanja, idr.

(Skupno 27 obiskov, 1 današnjih obiskov)