Na spletišču CEPS je dne 6. 3. 2016 objavljeno vabilo na okroglo mizo z naslovom »Z zdravjem povezana vedenja v šolskem obdobju med mladostniki v Sloveniji, odziv na izsledke mednarodne raziskave HBSC 2014«.

V okviru tedna Univerze na Primorskem bodo na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem 16. marca 2016 ob 17. uri izvedli okroglo mizo z naslovom »Z zdravjem povezana vedenja v šolskem obdobju med mladostniki v Sloveniji, odziv na izsledke mednarodne raziskave HBSC 2014«, na kateri bodo izpostavili različne vidike življenja otrok in mladostnikov, ki pomembno vplivajo na kakovost njihovega življenjskega sloga tako v šoli kot v prostem času. Ker je tema aktualen izziv tako za resor vzgoje in izobraževanja kot za resor zdravja smo povabili sogovornike iz obeh področij raziskovanja.

Okroglo mizo bomo začeli s predstavijo izsledkov mednarodne raziskave HBSC, 2014, ki nam jo bodo podali raziskovalci Nacionalnega inštituta za javno zdravje in tudi avtorji publikacije Z zdravjem povezana vedenja v šolskem obdobju med mladostniki v Sloveniji (.pdf).

Na okrogli mizi bodo poleg raziskovalcev Nacionalnega inštituta za javno zdravje (dr. Helena Jeriček Klanšček) sodelovali še raziskovalci iz Univerze na Primorskem in sicer iz dr. Nejc Šarabon iz Inštituta za kineziološke raziskave pri Znanstveno-raziskovalnem središču UP, dr. Sonja Konrad Čotar, dr. Tomaž Grušovnik in dr. Vanja Kiswarday iz Pedagoške fakultete UP, Sabina Ličen, mag. zdr. nege in doktorandka na PEF UP iz Fakultete za vede o zdravju UP, mag. Silvo Šinkovec, glavni urednik revije Vzgoja in doktorand na PEF UP in klinična psihologinja iz ZD Lucija mag. Natalija Bilobrk. Soorganizator okrogle mize je tudi Slovensko društvo raziskovalcev na področju edukacije SLODRE.

 

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)