Delovna skupina za oblikovanje pobud na področju srednjega šolstva prireja okroglo mizo z naslovom »Zmoremo boljšo šolo?«, ki bo v torek 3. novembra 2009 ob 17. uri v veliki dvorani Ministrstva za šolstvo in šport (Masarykova 16).

Na okrogli mizi bodo sodelovali minister za šolstvo in šport dr. Igor Lukšič, direktor Direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih mag. Vinko Logaj, direktorica Urada za razvoj šolstva, dr. Andreja Barle Lakota, vodja Sektorja za srednje šolstvo mag. Renata Grom Zupanc, vodja Delovne skupine za oblikovanje pobud na področju srednjega šolstva, mag. Marjan Štrancar, in člana Delovne skupine za oblikovanje pobud na področju srednjega šolstva Tatjana Shrestha in Brane Šimenc.

Na okrogli mizi se bodo strokovnjaki dotaknili naslednjih vprašanj: Kakšno šolo potrebuje Slovenija? Je pouk v naših srednjih šolah dovolj kakovosten? Kdo je odgovoren za kakovost pouka: minister, ravnatelj, učitelj, učenci, starši…? Je v slovenskih srednjih šolah v ospredju kvantiteta ali kvaliteta znanja?

(Skupno 26 obiskov, 1 današnjih obiskov)