Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

          

  
 
Javni razpis za spodbujanje aktivnega državljanstva mladih za večjo zaposlenost 2016-2018, ki je bil objavljen 10. 6. 2016 v Uradnem listu, se je začel izvajati v juniju 2016 in se bo izvajal do septembra 2018. Vse aktivnosti projektov potekajo v skladu z načrtovanim.
 
Načrtovane komunikacijske in promocijske aktivnosti v mesecu oktobru bodo med drugim izvajali tudi v Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, Mladinski center Brežice, kjer bo potekala projektna aktivnost za udeležence v obliki usposabljanj: tuji jezik, nemščina. Ob morebitni terminski ustreznosti bodo izvajali tudi delavnico na temo poslovno komuniciranje ali grafično oblikovanje. Na omenjenem zavodu predvidevajo tudi promocijo projekta širši javnosti v sklopu dogodka na Posavsko obrtnem in kmetijskem sejmu.

Zavod za podporo civilnodružbenih iniciativ in multikulturno sodelovanje Pekarna Magdalenske mreže Maribor, bo v drugi polovici meseca oktobra organiziral  prvo srečanje cikla teoretičnih in praktičnih usposabljanj Združimo se! v MISC INFOPEKA v Mariboru.  Nadaljevali bodo tudi z izvajanjem  usposabljanja v MIKK Murska Sobota.

Mladinski center Dravinjske doline, zavod za razvoj kreativnosti, inovativnosti in socialnega podjetništva Slovenske Konjice, bo izvajal delavnice za aktivacijo mladih potencialov.

Zavod O, zavod škofjeloške mladine v mesecu oktobru ne načrtuje dogodkov namenjenih širši javnosti, pač pa načrtuje usposabljanja za udeležence, in sicer delavnice mehkih veščin za nove udeležence Bloka 2 ter delovne vaje.

Socialna akademija – zavod za izobraževanje, raziskovanje in kulturo bo v mesecu oktobru Izvedel dogodek pod naslovom “kako vzgojiti dobrega menedžerja?”, ki bo potekal v torek, 3. oktobra 2017 ob 19:00 v Dvorani Svetovnega slovenskega kongresa v Ljubljani.

Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov pa bo izvedel usposabljanja za udeležence. In sicer na temo kako se učinkovito predstaviti delodajalcu in ovrednotenje skavtskih kompetenc ter izvajanje job shadowinga, konec oktobra pa še usposabljanje na temo upravljanja s časom.

Zavod Nefiks bo v oktobru nadaljeval z natečajem za pripravo spota za skladbo, ki je nastala v okviru projekta z naslovom Sreča in pogum.​ Razglasili bodo zmagovalca poletnega natečaj​a. ​ ​

Vir: URSM, 29. 9. 2017

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)