Vlada RS je na seji dne 26. aprila 2012 dala soglasje k omejitvam vpisa na dodiplomske študijske programe v študijskem letu 2012/2013.

Omejitve vpisa je sprejelo 22 članic Univerze v Ljubljani za 69 študijskih programov. Povečanje mest je bilo odobreno za izredni študij Zdravstvene nege. Največ presežka po prvem vpisnem roku so na Univerzi v Ljubljani zabeležile umetniške akademije, farmacija, šport, zdravstvo in veterina.

Na Univerzi v Mariboru bodo omejitve vpisa na 10 članicah za 20 študijskih programov. Povečanje za 5 mest pa je na študijskem programu Kemija. Članice z največ presežka so na Univerzi v Mariboru fakultete za varnostne vede, zdravstvene vede in medicino.  

Na Univerzi na Primorskem bo omejitev vpisa za 5 članic za 11 študijskih programov. Članice z največ presežka so pedagoška in zdravstvena fakulteta ter Turistica.  

Na koncesioniranih visokošolskih zavodih so omejitve vpisa na Visoki šoli za dizajn v Ljubljani, na Visoki šoli za varstvo okolja ter na visokih šolah za zdravstvo na Jesenicah in v Novem mestu.

Vir: MIZKŠ, 26.4. 2012

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)