Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) opozarja na nerealizirane obljube, ki naj bi jih prineslo izvajanje Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (ZUPJS). Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ) ni prepričalo ŠOS s svojimi argumenti, saj v zadnjem času na konkretna vprašanja odgovarja nejasno, prav tako pa je MDDSZ nekatere dogovorjene stvari kršila.
ŠOS in DOS sicer podpirata prizadevanje države pri uveljavitvi enotne vstopne točke za uveljavljanje pravice do socialnih transferjev, vzpostavitev centralne evidence pravic iz javnih sredstev, vendar se je v zadnjem letu ugotovilo, da MDDSZ temu ni namenilo dovolj časa. Veliko bolj kritično pa je dejstvo, da spremembe, ki jih ZUPJS prinaša, močno vpliva na celotno socialno politiko Republike Slovenije.

Ob tem je potrebno poudariti, da MDDSZ pri pripravi ZUPJS ni upoštevalo študentov, dijakov, ostalih socialnih partnerjev ali celo strokovne javnosti. Žal niso ne ŠOS ne DOS uslišali eno leto in pol, vse od februarja 2010.

Več o problematiki Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, kot jo prepoznava ŠOS…

Vir: ŠOS, 7. 12. 2011

(Skupno 31 obiskov, 1 današnjih obiskov)