Študentska organizacija Slovenije je gostila predsednika države Boruta Pahorja. Pogovarjali so se predvsem o sodelovanju pri projektu Slovenija 2030:

“Mladi želimo biti cilj in ne sredstvo za dosego cilja. Program Slovenija 2030 obeta vsebinski diskurz in možnost dolgoročnega sodelovanja z vsemi deležniki.« Tako je Mitja Urbanc, predsednik ŠOS, povzel ključno sporočilo sestanka, na katerem so sodelovali tudi predsedniki študentskih organizacij in Zveze študentskih klubov Slovenije. Kot je v izjavi za javnost po sestanku povedal Mitja Urbanc, ŠOS s svojim delovanjem ne želi zgolj zagovarjati in braniti pravic in študentov, ampak želi prispevati k razvoju celotne družbe. Zato predvsem v zadnjem letu širi delovanje v smeri družbeno koristnih in kritičnih aktivnosti na ravni celotne populacije. Poleg prizadevanj ŠOS-a k boljši družbi pa je potreben predvsem korak k vključevanju mladih tudi v procese odločanja pri pripravi vseh politik in ukrepov, tako na nacionalni kot na evropski ravni. »Mladi v krizi, ki se je zavedamo in smo del bremena prevzeli tudi na svoja pleča, vidimo priložnost za spremembe, ki so potrebne za razvoj Slovenije in kdo bo tisti, ki bo soodločal o prihodnosti države, če ne mladi. Mladi kljub trenutni kriti ne želimo biti del problema, ampak del rešitve,« je še poudaril Urbanc.   Predsednik republike Borut Pahor pa je v izjavi izrazil zadovoljstvo nad doseženim dogovorom o sodelovanju. Predsednik republike meni, da so »mladi nosilna generacija, saj imajo znanje in izkušnje ter dragocen pogled na prihodnost Slovenije, ki ga ne more nihče nadomestiti.
Ob robu srečanja so predstavniki ŠOS predsedniku republike predstavili svoja videnja do treh ključnih problemov, s katerimi se soočajo mladi: participacija mladih, njihov socialni položaj ter reševanje problematike zaposlovanja.”

Vir: ŠOS, 26. 2. 2013

 

 

(Skupno 19 obiskov, 1 današnjih obiskov)