Študentska organizacija Slovenije piše, da podatek, da se z novim študijskim letom ukinja subvencije za bivanje pri zasebnikih, ne drži, saj se subvencije za bivanje pri zasebnikih skoraj povsem ukinjajo le na območju Univerze v Mariboru zaradi večjega števila postelj v študentskih domovih, po drugih študentskih središčih pa subvencije ostajajo.

V Razpisu za subvencionirano bivanje v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2013/2014 je na straneh od 6 do 9 jasno po številkah predstavljeno, koliko subvencij za bivanje je na voljo in pri katerih ponudnikih. Kljub temu se je v medijih pogosto delno napačno povzemalo, da z novim študijskim letom ne bo več subvencij za bivanje pri zasebnikih. To dejansko velja le na območju Univerze v Mariboru, razloge za to pa je na novinarski konferenci jasno predstavila direktorica Študentskih domov Maribor Lidija Divjak Mirnik. V drugih študijskih središčih subvencije za bivanje pri zasebnikih ostajajo, so se pa nekoliko zmanjšale, le na območju Univerze na Primorskem celo povečale, ker v študentskih domovih nimajo dovolj mest. Tako je na območju Univerze v Ljubljani predvidenih 1000 subvencij za bivanje pri zasebnikih, 13 v Brežicah in 730 na območju Univerze na Primorskem.

Prošnjo študent odda preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ http://portal.evs.gov.si/bivanje/. Rok za oddajo prošnje za sprejem subvencioniranega bivanja je 12. avgust, rok za oddajo prošnje za podaljšanje bivanja pa 20. avgust 2013.

Viri in več infromacij: UP, 9. 7. 2013 in ŠOS, 15. 7. 2013.
Preberite tudi: Absolventi bodo spet lahko bivali v študentskih domovih

http://www.studentska-org.si/novice/absolventi-bodo-spet-lahko-bivali-v-studentskih-domovih
(Skupno 38 obiskov, 1 današnjih obiskov)