Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je že v prvem dnevu zbrala že več kot 2.500 podpisov za začetek postopka za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o Zakonu o malem delu (ZMD). ZMD je po mnenju ŠOS izjemno škodljiv, tako za dijake in študente kot tudi za brezposelne in redno zaposlene delavce. ŠOS še vedno vztraja pri zaporednem sprejemanju in spreminjanju zakonodaje, saj je potrebno študentom najprej zagotoviti primeren štipendijski sistem.

Po mnenju študentov se s katastrofalno slabim zakonom uvaja sistem z nepredvidljivimi posledicami. Veliko lažje bi bilo urediti pomanjkljivosti obstoječe zakonodaje, na katero so študenti venomer tudi sami opozarjali. Naslednja možnost vseh nasprotnikov ZMD je veto v Državnem svetu, zadnja pa naknadni zakonodajni referendum.

Po mnenju ŠOS je število zbranih podpisov že v prvem dnevu jasen signal študentov, da so z ZMD in socialno situacijo v Sloveniji nezadovoljni. Prav tako pa število zbranih podpisov pošilja jasen signal državnim svetnikom, da je vložitev in sprejem veta nujen korak h preprečitvi dokončnega sprejetja ZMD.

Preberite več:

(Skupno 25 obiskov, 1 današnjih obiskov)