Na novinarski konferenci, ki je bila 30. oktobra, je ministrica prof. dr. Simona Kustec predstavila, kako bo pouk potekal v tednu od 2. do 6. novembra. Za osnovne in glasbene šole podaljšujemo počitnice za en teden. Srednje šole bodo pouk izvajale na daljavo, prav tako bo na daljavo potekalo izobraževanje odraslih, višje strokovne šole ter visokošolski zavodi pa izvajajo izobraževalni proces na daljavo, po usmeritvah, ki so jih sprejeli sami. Odprti ostajajo tudi zavodi za delo z otroki s čustvenimi in vedenjskimi motnjami.

Vir in več informacij: MIZŠ, 30. 10. 2020

Vlada je sprejela sklep o podaljšanju ukrepov za teden dni. Kot je za Televizijo Slovenija že potrdil vladni govorec Jelko Kacin, bodo osnovnošolci prihodnji teden še imeli počitnice, srednješolci pa bodo imeli pouk na daljavo. V večini evropskih držav so šole še vedno odprte.

Povsod po Evropi uvajajo ukrepe za preprečitev širjenja virusa, ki so enako strogi ali še strožji kot v Sloveniji, vendar so se številne države odločile, da šole ostanejo odprte. Še več: v nekaterih državah izrecno poudarjajo, da bo zaprtje šol zadnji ukrep, ki ga bodo sprejeli le, če ne bo šlo drugače.

Vir in več informacij: SIO, 30. 10. 2020

(Skupno 47 obiskov, 1 današnjih obiskov)