V Škofji Loki na OŠ Jela Janežiča sta se na daljavo zaključili državni računalniški tekmovanji za šole s prilagojenim programom, ki ju je v sodelovanju s šolo organizirala Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS). Obe tekmovanji sodita v okvir Festivala inovativnih tehnologij, ki bo namesto marca potekal v juniju.

Letošnje šolsko leto so otroci s posebnimi potrebami zaradi ukrepov tekmovali na matičnih šolah in prvič svoje znanje računalništva predstavili preko spleta. Ob pomoči prizadevnih mentoric in mentorjev sta bili obe tekmovanji uspešno izvedeni, otroci pa so pridobili nove spretnosti in znanja vseprisotne sodobne informacijske tehnologije.

Na prvem tekmovanju, 14. državnem računalniškem tekmovanju z naslovom Z miško v svet, so tekmovali učenci posebnega programa. Med seboj se je pomerilo deset tekmovalcev iz devetih slovenskih šol. V enotni in za njihov prilagojen program zahtevni kategoriji, so otroci morali prikazati znanje urejanja fotografij, uporabe urejevalnika besedil in predstavitev ter spletnega brskanja.

Vir in več informacij: SIO, 21. 4. 2021

(Skupno 35 obiskov, 1 današnjih obiskov)