Vabljeni na otvoritev razstave Dnevna soba, ki bo v petek, 13. oktobra 2017, ob 19. uri v Kreativnem centru Poligon, Tobačna ulica 5, Ljubljana.

Dnevna soba je prostor ustvarjalnih srečanj beguncev, lokalnih ustvarjalcev in mladih, ki so med aprilom in oktobrom 2017 v učilnicah, delavnicah, kavarnah, kuhinjah in na vrtovih skupaj ustvarjali rokodelske izdelke. Izdelki združujejo raznolikost osebnega ustvarjalnega izraza posameznikov, bogastvo lokalne kulturne dediščine, različnih tehnik in načinov dela. Ob ustvarjanju so se razvili osebni stiki, nova poznanstva in sodelovanja, ki se nadaljujejo tudi onkraj te postavitve. Dnevna soba pripoveduje, da begunci prinašajo veščine, znanja in nadarjenost, ki se najbolje aktivirajo v povezavi z lokalnimi ustvarjalci. Vstopite, vrata v Dnevno sobo so široko odprta, z vami bo bogatejša!

Razstava, ki je del spremljevalnega programa BIO, bo na ogled do 23. oktobra 2017. Razstava je del projekta ‘Sodelovalnica mladih na področju begunstva’, ki ga izvaja Društvo Terra Vera.

Oglejte si: video iz mizarske delavnice in video iz delavnice oblikovanja keramike.

Več na www.terra-vera.org in na FB.

Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov.

Vir: UKOM, 12. 10. 2017

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)