V torek, 10. decembra 2013, ob 12. uri, bo na Zavodu RS za šolstvo, Ljubljana, Poljanska cesta 28, otvoritev razstave učencev Osnovne šole Antona Janše Radovljica z naslovom I.G.R.A.J.MO. SE UMETNOST.

Razstavljeni izdelki so del zbirke ustvarjanja otrok s posebnimi potrebami, nastalih v procesu spoznavanja različnih področij umetniškega izražanja. Otroci imajo priložnost za izraža-nje domišljije, čustev, počutja in doživetja na edinstven način. Razstavo je pripravila likovna pedagoginja Tadeja Peternel.

Odprtje razstave bo pospremil glasbeni nastop otrok, ki je del glasbenega ustvarjanja na šoli. Učenci spoznavajo glasbeni svet po pedagoških načelih Edgarja Willemsa, ki je usmerjen v razvoj otrokovega zaznavanja glasbe, razvijanje glasbene čutnosti in opušteva razvojne poti od aktivnega doživljanja do čustvenega občutenja. Glasbeno umetnost vodi glasbena pedagoginja Alenka Černigoj.

Osnovna šola daje pomembno mesto razvoju otrokovega spoznavnega in čutnega doživljanja preko različnih umetnostnih področij. Otrokov spoznavni svet se skozi umetnostno doživljanje bogati, otrok pa ima možnost ustvarjati ne glede na znanje ali spretnosti. Skozi domišljijski svet in svet občutenj otroci širijo svoje spretnosti, razgledanost ter spoznanja o sebi in svetu.

Vir: ZRSŠ, december 2013

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)