Na Kemijskem inštitutu bodo 29. 3. 2011 ob 13. uri v Veliki predavalnici predstavili vlogo žensk v znanosti skozi zgodovino, pa tudi ukrepe, ki jih lahko raziskovalna organizacija sprejme, da raziskovalkam olajša njihova poklicna prizadevanja in jim omogoči poln razvoj njihovih potencialov. Ker je letos mednarodno leto kemije in obenem mineva sto let, odkar je Marie Curie prejela Nobelovo nagrado za kemijo, se bodo spomnili tudi njenega dela ter pomena njenih raziskav v današnjem svetu in vpliv, ki ga je imela na ženske v znanosti.

Kemijski inštitut sodeluje v evropskem projektu Genis Lab, v okviru katerega bodo v naslednjih letih načrtovali in uvajali strukturne spremembe, ki bodo vodile k večji enakosti spolov na inštitutu. Statistični podatki namreč kažejo, da se raziskovalke na svoji karierni poti še vedno srečujejo z več ovirami kot njihovi moški kolegi.

Veseli bodo, če se jim pridružite s svojimi mnenji, pogledi in zgledom, in prosijo, da svojo prisotnost potrdite na elektronski naslov posta@ki.si.

Več: Kemijski inštitut, 21. 3. 2011

(Skupno 23 obiskov, 1 današnjih obiskov)