Ob začetku Evropskega leta aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti 2012 je Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve v sodelovanju z Državnim svetom RS v četrtek, 16. februarja, ob 10. uri pripravilo otvoritveni dogodek. Osnovni namen dogodka je bil obeležiti začetek Evropskega leta 2012 in doseči njegovo čim večjo prepoznavnost.

Na prireditvi (program) so bili visoki predstavniki politike, vlade, nevladnih organizacij, stroke ter različnih generacij.  Uvodnim nagovorom in predavanju je sledil strokovni posvet z razpravo. Predstavljene so bile dejavnosti v Sloveniji v tem letu ter nacionalni ambasadorji Evropskega leta aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti, med katerimi so Ivo Daneu, Peter Florjančič, dr. Mateja Kožuh Novak, Neža Maurer, Vlasta Nussdorfer, Mito Trefalt in Rok Trkaj. Natančen zapis dogajanja najdete na spletni strani Državnega sveta RS. Po koncu prireditve se je v pasaži Maximarketa odvil kulturni program, na katerem so sodelovali nastopajoči vseh starosti. Na stojnicah so se predstavile organizacije, ki s projekti in dejavnostmi skrbijo za sožitje med generacijami.

Uradna slovenska spletna stran Evropskega leta aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti 2012 je: http://europa.eu/ey2012/ey2012.jsp?langId=sl.

Vir: ACS, 16. 2. 2012

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)