22. novembra 2017 ob 18h v 012 bo na Pedagoški fakulteti v Ljubljani gostoval dr. Siegmar Gerken s predavanjem, vezanim na povezovanje terapevtske in raziskovalne prakse, povezovalna rdeča nit predavanja pa bo pojem ljubezni. Predavanje pa bo namenjeno pedagoškim delavkam in delavcem oz. ljudem, ki delujejo na področju dela z ljudmi.

Nekaj podatkov o gostujočem predavatelju:

Siegmar Gerken, Ph.D., ECP, HP (področje psihoterapije) je študiral psihologijo, izobraževanje in antropologijo. Je pionir telesno orientirane psihoterapije in humanistične psihologije od leta 1971 dalje in je utemeljitelj pristopa CoreEvolution (en).

Siegmar poučuje na Diplomskem inštitutu Santa Barbara (Santa Barbara Graduate Institute), na JFK Univerzi (JFK University) in na Inštitutu Esalen (Esalen Institute) Big Sur, Kalifornija.

Izvaja telesno orientirano terapijo in na čuječnosti temelječe treninge (mindfulness-based trainings)na  hamburškem inštitutu na vedenjsko terapijo (Behavioral Therapy Training Institute in Hamburg) in specializirane seminarje za Upravljanje in coaching (Management and Coaching Seminars) pri Systhema Management Trainings. Poleg lastnih treningov iz pristopa Core Evolution, predava in uči na univerzah in zasebnih inštitutih po celem svetu na temo medsebojne povezanosti psihosomatskih procesov in kako se ti manifestirajo na ravni telesa, čustev, uma, volje in duha. Njegovo raziskovanje in dokumentiranje psiho-emocionalnih stanj odpira nova obzorja tako znanstvenikom kot praktikom.

Več na: PEF, 24. 10. 2017

(Skupno 38 obiskov, 1 današnjih obiskov)