Pedagoški inštitut v sodelovanju s Trubarjevo hišo literature vabi na nadaljevanje mesečnih diskusij “PI pogovori” z naslovom “KJE ISKATI, KAJ DELUJE V ŠOLI? Vloga evalvacije”. Pogovor bo potekal 11. novembra 2015 ob 19. uri v Trubarjevi hiši literature v Ljubljani. 

Kratek opis: PI pogovori odpirajo vprašanje vloge evalvacije v prostoru vzgoje in izobraževanja. Članice Centra za evalvacijske študije Pedagoškega inštituta (dr. Ana Kozina, dr. Maša Vidmar, dr. Tina Rutar Leban, dr. Tina Vršnik Perše) bodo z nekaterimi ključnimi sogovorniki s področja evalvacije v Sloveniji odprle vprašanja načrtovanja, izvedbe in uporabe spoznanj evalvacijskih študij. Cilj pogovora je skupna aktualna prepoznava področij evalvacije v prihodnosti (ter načinov vključevanja strokovne javnosti) z oblikovanjem skupnega konceptualnega okvira za načrtovanje evalvacijskih študij v Sloveniji (tako na ravni medinstitucijskega povezovanja, kot tudi celostne pokritosti vsebinskih področij).

Sogovorniki: dr. Milena Ivanuš Grmek (Svet za kakovost in evalvacijo), dr. Ana Kozina (Pedagoški inštitut) in Vladimir Milekšič (Zavod RS za šolstvo)

Pogovor bo vodila dr. Maša Vidmar (Pedagoški inštitut).

Dogodek je organiziran v okviru praznovanja 50. obletnice Pedagoškega inštituta, ki poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Vir: PEI, 3. 11. 2015

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)