Društvo Pina obvešča, da bo Mestna občina Koper deležna poizkusa vzpostavitve urbanega vrta na Srminu pri Kopru, s čimer bodo oživeli trenutno zaprto gradbišče in ga spremenili v vrt, ki bo posameznikom predstavljal inovativne možnosti pridelave hrane, skupnosti pa približal potencial urbanih vrtov.

Prve korake k postavitvi urbanega vrta bodo naredili v soboto, 14. junija 2014, ko bodo na Srminu pri Kopru, z začetkom ob 8.00, izvedli brezplačno delavnico izdelave visokih gred in zeliščne spirale.

Seznanili se bodo s pomenom visokih (gomilastih) gred, spiralne grede in podobnih objektov v permakulturi. Izvedeli bodo o naravnih materialih, ki se uporabljajo za izgradnjo takih objektov, se naučili procesa postavitve v naravnem okolju, pridobili praktična znanja in spretnosti ročnega dela ter se družili v prijetnem vzdušju. Vztrajali bodo, dokler ne bo prevroče.

Delavnico bo vodil Jure Peternel, predsednik Ekološkega društva Porevit.

Delo bo praktično, zato vas prosijo, da se temu primerno oblečete in obujete. S seboj vzemite rokavice in kapo za zaščito pred sončnimi žarki. Organizatorji bodo poskrbeli za pijačo in prigrizke. Število udeležencev je omejeno. Obvezne predhodne prijave: tukaj

O PROJEKTU DIGGING DEEP!:

Z urbanim vrtnarstvom želijo opozoriti na pomembnost lokalno pridelane, kakovostne in zdrave hrane. Posaditi bodo skušali čim več avtohtonih, domačih sort. Če imate doma zanimivo staro sorto, ki bi jo želeli podariti, jo bodo z velikim veseljem sprejeli. Skozi ustvarjanje urbanega vrta želijo k sodelovanju privabiti čim več ljudi iz lokalnega okolja, ali za pomoč pri delu na vrtu ali z udejstvovanjem na dogodkih, ki bodo organizirani v sklopu projekta Digging Deep!

Več o projektu: tukaj

Potek projekta lahko spremljate na spletni strani http://www.diggingdeep.eu/ ali na Facebook profilu.

Projekt Digging Deep! je del programa Mladi v akciji in je sofinanciran s strani Evropske unije. Nastaja v partnerstvu štirih nevladnih organizacij: CESIE iz Italije, CANGO iz Kitajske, IYEC iz Gane in PiNA iz Slovenije. Mladim prinaša znanje s področja trajnostne pridelave hrane v urbanih območjih in spodbuja sonaravni razvoj.

Vir>> Novica društva PiNA

(Skupno 26 obiskov, 1 današnjih obiskov)