Vabljeni na svečano podelitev MSS-jeve nagrade za najboljše diplomsko oziroma magistrsko delo s področja mladih. Izpostavljena in predstavljena bodo najzanimivejša spoznanja vseh sodelujočih avtorjev ter podeljeni nagradi zmagovalnima nalogama.

Podelitev bo potekala v veliki dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (Masarykova 16, Ljubljana), v sredo, 12. marca 2014 ob 16.30.

Na Mladinskem svetu Slovenije (MSS) se zavedamo, da je v pripravo akademskih del potrebno vložiti veliko napora, da pa mnogo kvalitetnih del ostane neopaženih za širšo, pa tudi ciljne javnosti. Tako smo v letu 2009 prvič razpisali nagrado za diplomska dela s področja mladih z namenom spodbuditi mlade, da raziskujejo mladinsko področje, ter tako sami podajajo relevantna mnenja, spoznanja in zaključke s področja mladine. Dolgoročno želimo s tem spodbujati tudi pedagoške in mladinske delavce, da sodelujejo pri raziskovanju mladih, mlade motivirajo za naloge s teh področij, ter s tem področje mladine promovirajo kot »vredno« (akademskega) raziskovanja.

Na natečaj se je letos prijavilo skupno kar 55 kandidatov. Prijavljena dela je pregledala in preučila komisija, sestavljena iz članov Kolegija in pisarne MSS. Nalogama, ki sta bili po mnenju komisije najboljši, bomo na tem dogodku podelili nagradi; vsem sodelujočim pa tudi zahvale za sodelovanje. Ključni kriteriji za ocenjevanje so bili aktualnost, uporabnost in pronicljivost diplomskega oz. magistrskega dela. Zahvale bodo prejeli tudi najbolj prizadevni mentorji.

Podelitev nagrad bomo obogatili z okroglo mizo o begu možganov, med katero bomo spregovorili o razlogih za vse pogostejše odhode mladih v tujino in soočili različne poglede na to problematiko. V razpravi bodo sodelovali izbrani strokovnjaki oz. poznavalci tega področja – iz akademske sfere in iz mladinskega sektorja.

Prosimo vas, da nam svojo udeležbo tudi potrdite na naslov: diplomske@mss.si, do 10. marca 2014. Za več informacij o podelitvi nagrad se lahko obrnete na Nino Milenković Kikelj (nina.milenkovic@mss.si), glede organizacije pa na Piko Kofol (mss@mss.si).

Vir: MSS, 5. 3. 2014

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)