V ponedeljek 27. septembra 2010 je v Slovenskem šolskem muzeju potekala zaključna slovesnost podelitve nacionalnega in evropskega jezikovnega priznanja.

Evropsko jezikovno priznanje, ki sta ga podelili vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji ga. Mihela Zupančič in predstavnica Ministrstva za šolstvo in šport ga. Andreja Čufer, je prejela Osnovna šola Kapela za »Prevaljalske igrice pri pouku slovenščine«.

Prioriteti za izbor najboljših primerov dobrih praks, ki ju je za leto 2010 postavila Evropska komisija, sta bili nacionalni komisiji strokovnjakov ob izboru glavna kriterija za dodelitev priznanj. Kljub temu, da so na natečaju kandidirali projekti zelo različnih vsebin z raznolikih organizacij, sta prav projekta dveh osnovnih šol najbolje ustrezala  prioritetama: učenje jezikov v skupnosti ter znanje jezikov kot priprava na delo.

Podelitev je potekala v sklopu številnih dogodkov, ki so bili organizirani ob evropskem dnevu jezikov. V ta namen je v dopoldanskem času potekala v pasaži Maximarketa jezikovna tržnica, ki se je zaključila z uradno podelitvijo obeh priznanj v Slovenskem šolskem muzeju.

Evropsko jezikovno priznanje 2010

 

Vir CMEPIUS

 

(Skupno 13 obiskov, 1 današnjih obiskov)