Slovenski mladi raziskovalci, ki se združujejo v Društvu mladih raziskovalcev Slovenije (DMRS), bodo 15. decembra podelili priznanje Mentor leta 2011.

Društvo je letos prejelo največ prijav doslej, in sicer 37 za skupno 27 mentoric in mentorjev. Prijave so zbirali od sredine septembra do 14. novembra, oddali pa so jih lahko mladi raziskovalci, ki se usposabljajo že najmanj dve leti, in nekdanji mladi raziskovalci, ki so s svojim usposabljanjem zaključili in od zagovora njihove doktorske disertacije nista minili več kot dve leti. Letošnji dobitnik nagrade bo razglašen 15. decembra ob 18h na Biotehniški fakulteti v Ljubljani.

DMRS bo priznanje podelil tretjič. Dosedanja lavreata sta dr. Janko Kos iz Fakultete za farmacijo v Ljubljani, ki je priznanje prejel leta 2009, in lanski nagrajenec dr. Domen Leštan iz Biotehniške fakultete v Ljubljani. O iniciativi, s katerim društvo spodbuja najboljše mentorske prakse pri prenosu znanja in izkušenj na mlajše generacije znanstvenikov in raziskovalcev, je maja letos pisala tudi ugledna znanstvena revija Nature. Svojo prisotnost na podelitvi so že napovedala številna ugledna imena s slovenske znanstvene sfere.

Letošnji dogodek je podprla tudi Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.

Vir: UL, 7. 12. 2011

(Skupno 25 obiskov, 1 današnjih obiskov)