Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo je 31. 5. 2013 na Ljubljanskem gradu podelil državna priznanja v mladinskem sektorju za leto 2013.

Državno priznanje v mladinskem sektorju je zahvala mladinskemu sektorju za prispevek, ki velikokrat ostaja neviden, zato je pomembno, da spodbujamo zavedanje o pomenu mladinske politike in mladinskega dela za družbeni in ekonomski razvoj. Je najvišje priznanje Republike Slovenije za dosežke na področju mladinskega dela.

Podeljujejo se tri vrste državnih priznanj: priznanje za prispevek k uveljavljanju mladinskega sektorja; priznanje za izvedbo izredno uspešnega oziroma odmevnega in koristnega projekta v mladinskem sektorju in priznanje za kakovostno in uspešno delo na področju mladinskega dela v daljšem časovnem obdobju. Strokovna komisija, ki je v mesecu aprilu 2013 pregledovala prispele kandidature, se je odločila, da bo priznanja podelila petim fizičnim oziroma pravnim osebam.

Državna priznanja v mladinskem sektorju za leto 2013 so prejeli:

– Patricia Čular

– Mladinski center Brežice

– projekt Prostovoljec leta

– projekt Trening socialnih veščin

– projekt Glas Mladih

– projekt Simbioza

Minister Pikalo je čestital prejemnikom državnih priznanj in jih povabil k nadaljnjemu udejstvovanju v mladinskem sektorju. Podelitev priznanj je potekala v okviru 6. evropskega tedna mladih. Številne aktivnosti se odvijajo v vseh evropskih državah, z osrednjimi dogodki v Bruslju. Osrednji dogodek evropskega tedna mladih pri nas poteka danes na Ljubljanskem gradu. Prvič se organizira festival mladinskega dela “Mladinstival”, ki izpostavlja vlogo mladinskega sektorja, mladinskega dela in neformalnega učenja mladih. Dogodek organizirata Zavod MOVIT, nacionalna agencija EU programa za mlade in Urad RS za mladino v sodelovanju še z drugimi pomembnimi akterji iz mladinskega sektorja.

Vir: MIZŠ, 31. 5. 2013

(Skupno 15 obiskov, 1 današnjih obiskov)