Evropsko združenje za izobraževanje odraslih (EAEA) je razglasila letošnje nagrajence Grundtvig nagrade za uspešne projekte na področju izobraževanja odraslih v letu 2016. Nagrajeni so bili kar trije projekti, in sicer z mednarodno, evropsko in nacionalno nagrado.

Letos je EAEA v ospredje postavila problem izobraževanja odraslih in beguncev, saj imajo izobraževalci odraslih pomembno vlogo pri njihovem uspešnem vključevanju v družbo.

Zmagovalec je projekt St. Andrew’s Refugee Services (StARS) iz Egipta, ki ponuja izobraževanje, psihosocialno in pravno pomoč beguncem in migrantom. Cilj projekta je nabor znanja in spretnosti ter mreženje med učenci in delodajalci. Z evropsko nagrado je bil nagrajen projekt TLC Pack iz Nemčije, ki skrbi za potrebne jezikovne in medkulturne kompetence beguncev. Najboljši med nacionalnimi projekti pa je postal projekt  Integration and Development Center for Information and Research (IDCIR) iz Ukrajine, katerega cilj je spodbujanje kulture in odprte komunikacije med izbranimi ciljnimi skupinami.

Vir: ACS, 30. 6. 2016

(Skupno 14 obiskov, 1 današnjih obiskov)