5. februarja 2014 je na priložnostni slovesnosti mag. Gregor Mohorčič, direktor Zavoda Republike Slovenije za šolstvo, v Viteški dvorani Muzeja novejše zgodovine Slovenije (Cekinov grad) v Ljubljani že petnajstič podelil priznanja Blaža Kumerdeja za odlično partnerstvo pri razvoju in uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, v sodelovanju z Zavodom za šolstvo.

Priznanje Blaža Kumerdeja se podeljuje posameznikom, skupinam ali institucijam zadosežke pri uvajanju novosti v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, za nove rešitve s področja razvoja kurikuluma, za ustvarjalne in inovativne metode učenja ter poučevanja, za prispevek inovativnih učnih sredstev in pripomočkov; za izvajanje izobraževanj, javnih prireditev in podobnih dejavnosti.

Na predlog komisije za podelitev priznanj je Zavod RS za šolstvo letos podelil pet priznanj Blaža Kumerdeja. Priznanja za uspešno sodelovanje z Zavodom RS za šolstvo pri pedagoškem, inovacijskem in organizacijskem delu so prejeli:

  • MIRSAD SKORUPAN,
  • OSNOVNA ŠOLA ANTONA JANŠE RADOVLJICA
  • OSNOVNA ŠOLA DOBRAVLJE
  • OSNOVNA ŠOLA BELOKRANJSKEGA ODREDA SEMIČ
  • OSNOVNA ŠOLA GUSTAVA ŠILIHA LAPORJE

Kulturni program so oblikovali slušatelji Glasbene šole Vrhnika: godalni kvartet v zasedbi Ema Brlan, Judita Lončar, Sara Mivšek in Eva Mivšek (pod mentorstvom Nastje Cajhen Rode in Tadeje Žele) ter solopevki Ana Leben in Neža Peterle (pod vodstvom mentorice Nadice Grozdanove Panič) ob klavirski spremljavi Dominike Naveršnik, ravnateljice Glasbene šole Vrhnika.

Z vsakoletnim podeljevanjem teh priznanj želi Zavod RS za šolstvo predstaviti visoke strokovne dosežke posameznikov in zavodov pri zahtevnem delu z mladimi, poudariti njihovo ustvarjalnost in inovativnost, se jim zahvaliti za kakovostno sodelovanje ter njihove dosežke promovirati v javnosti.

V sredo, 12. februarja 2014, ob 18. uri, pa bodo v Knjižnici Blaža Kumerdeja na Bledu, Kumerdejevem rojstnem kraju, odprli razstavo o dobitnikih letošnjih priznanj. Razstava bo na ogled do konca februarja.

Vir: ZRSŠ, februar 2014
Fotogalerija: SIO, 6. 2. 2014

(Skupno 39 obiskov, 1 današnjih obiskov)