V četrtek, 4. oktobra 2018, na predvečer Svetovnega dneva učiteteljev, smo podelili nagrade Republike Slovenije na področju šolstva. Tradicija podeljevanja nagrad za področje izobraževanja v Sloveniji sega v leto 1966, ko so se nagrade podeljevale pod imenom Žagarjeve nagrade.

Odbor za podeljevanje nagrad Republike Slovenije na področju  šolstva za leto 2018 podeljuje nagrade za življenjsko delo in nagrade za izjemne dosežke v vzgoji in izobraževanju, in sicer na enajstih področjih: predšolska vzgoja, osnovna šola, osnovno glasbeno šolstvo, izobraževanje in usposabljanje otrok in mladostnikov z motnjami v razvoju, srednje šolstvo, izobraževanje odraslih, višje in visoko šolstvo, dijaški in študentski domovi, šolstvo pripadnikov slovenske manjšine v Italiji, Avstriji in na Madžarskem, šolstvo pripadnikov madžarske in italijanske narodne skupnosti in Romov ter dopolnilni pouk slovenskega jezika in kulture za Slovence po svetu.

Odbor se je soglasno odločil, da v letu 2018 podeli enajst nagrad (Zbornik, .pdf), šest nagrad za izjemne dosežke in pet za življenjsko delo, torej navišje število nagrad. Nagrade za izjemne dosežke je odbor podelil na štirih področjih, in sicer na področjih srednjega šolstva, višjega in visokega šolstva, izobraževanja odraslih ter šolstva pripadnikov slovenske manjšine v Italiji, Avstriji in na Madžarskem, nagrade za življenjsko delo pa na področjih osnovnega in srednjega šolstva ter višjega in visokega šolstva.

Vir in več informacij: MIZŠ, 4. 10. 2018

(Skupno 108 obiskov, 1 današnjih obiskov)