Središče za evropske študije v Szegedu in Inštitut za politične znanosti v Lillu ponujata podiplomski program mednarodnih odnosov – evropskih študij v francoskem jeziku, ki se bo začel septembra 2012.

Podiplomski program, pri katerem sodelujeta obe izobraževalni ustanovi, bo trajal štiri semestre. Program bo osredotočen na evropske študije s poudarkom na Srednji in Vzhodni Evropi. Izvajali ga bodo predavatelji iz Francije, Belgije, Madžarske in sosednjih držav. Trije semestri podiplomskega študija bodo potekali v Szegedu (Madžarska), eden pa v Lillu (Francija).

Večina programa bo potekala v Szegedu na Madžarskem. Univerza v Szegedu bo izbranim študentom podelila štipendijo in jim zagotovila brezplačno šolanje.

Ob uspešnem zaključku podiplomskega študija bodo študenti prejeli magisterij obeh ustanov, tako Univerze v Szegedu kot Inštituta za politične študije v Lillu.

Program podpirajo madžarska in francoska vlada ter zasebni skladi. Študenti lahko zaprosijo tudi za štipendijo, ki krije stroške tega programa.

Rok za prijavo: 30. april 2012

Več informacij

Vir: UM, 15. 2. 2012

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)