Društvo Informacijski center Legebitra v okviru mednarodnega projekta »Breaking the Walls of Silence«, ki ga med drugim podpira tudi Evropska komisija, izvaja raziskavo, namenjeno srednješolskim učiteljicam in učiteljem. Z raziskavo želijo ugotavljati odnos učiteljic in učiteljev do homoseksualnosti in homofobije ter njihove konkretne izkušnje pri soočanju in ukrepanju ob homofobnih incidentih. Podporo projektu in raziskavi v okviru le-te je društvu izrekel tudi SVIZ, poleg nas pa tudi Urad Republike Slovenije za mladino, Znanstveni svet Pedagoškega inštituta, Šola za ravnatelje in Ministrstvo za šolstvo in šport.

Raziskava bo služila nadaljnjemu razvoju orodij, s katerimi želijo v Društvu Legebitra v prihodnjem letu senzibilizirati učiteljice in učitelje za problematiko istospolno usmerjenih mladih v šolah, prepoznavanje homofobije in kršitev človekovih pravic teh mladih ter jim nuditi podporo za spopadanje z diskriminacijo in homofobijo.

V okviru mednarodnega projekta »Breaking the Walls of Silence« Društvo informacijski center Legebitra izvaja raziskavo o homofobiji v srednjih šolah. Spletni vprašalnik je zastavljen tako, da je anonimnost popolnoma zagotovljena. Vse srednješolske učiteljice in učitelje v imenu Društva Legebitra vljudno naprošamo in vljudno vabimo k izpolnjevanju spletnega vprašalnika na povezavi: http://www.1ka.si/a/7217. Za reševanje ankete boste predvidoma porabili 15 minut. Za potrpežljivost in čas, ki ju boste vložili v odgovore, se vam iskreno zahvaljujejo.

V primeru kakršnegakoli vprašanja o raziskavi, projektu »Breaking the walls of silence« in delu društva Legebitra na področju šolstva se lahko obrnete na:

Informacijski center LEGEBITRA / Trubarjeva 76a / 1000 Ljubljana / www.drustvo-legebitra.si / tel.: +386 1 430 51 44

Vir>> SVIZ

(Skupno 21 obiskov, 1 današnjih obiskov)