Minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo dr. Igor Lukšič je 7. septembra v Ljubljani podpisal Memorandum o sodelovanju med Vlado RS in Mednarodnim centrom za promocijo podjetij (ICPE), za katerega je sporazum podpisal direktor dr. Bogdan Šalej. Memorandum opredeljuje temeljna področja sodelovanja, kjer obstaja obojestranski interes pri izvajanju posameznih programov in projektov.
 
Minister dr. Igor Lukšič je ob tem poudaril, da gre za prvi sporazum, ki ga je Vlada RS podpisala s tovrstno mednarodno uveljavljeno organizacijo, ki opravlja pomembno delo na področju podjetništva. ICPE, ki ima sedež v Sloveniji, je pomembno središče za državo in slovensko gospodarstvo, je dejal minister in poudaril pomen dobrega delovanja te organizacije, v katero se včlanjujejo vedno nove države. Visokošolski, raziskovalni in gospodarski sferi podpis Memoranduma omogoča posredovanje svojih izkušenj državam v razvoju, je dejal minister in tudi obratno.
 
Dr. Šalej pa je izrazil zadovoljstvo nad tem, da je vlada podpisala Memorandum v »rekordnem času«. »Podpis sporazuma nas obvezuje k še boljšem in učinkovitejšem delu,« meni direktor ICPE in dodaja, da nudi več možnosti za gospodarsko sodelovanje ter sodelovanje na področju visokega šolstva. »Sporazum nas obvezuje, da bomo delali še več in boljše,« je ob podpisu Memoranduma  dejal dr. Bogdan Šalej.

Vir: MVZT, 7. 9. 2011

(Skupno 27 obiskov, 1 današnjih obiskov)