V torek 21. junija 2011 bo ob 11.30 v novinarskem središču Ministrstva za šolstvo in šport potekal podpis Operativnega dogovora o slovensko – francoskem sodelovanju na področju šolstva v letih 2011–2014. Dokument bodo podpisali dr. Igor Lukšič, minister za šolstvo in šport Republike Slovenije, mag. Gregor Mohorčič direktor Zavoda RS za šolstvo, ter Nje. Eksc. Ga Nicole Michelangeli, veleposlanica Francoske republike v Sloveniji.  Po podpisu sledi izjava za javnost.
 
Gre že za tretji tovrstni dokument: Operativni dogovor o sodelovanju pri podpori kvalitete učenja in poučevanja francoščine v slovenskem šolskem sistemu za leti 2006 in 2007 je bil podpisan junija 2006, Operativni dogovor o slovensko-francoskem sodelovanju na področju šolstva v letih 2008-10 pa je bil podpisan julija 2008. Terminsko se tokratni dogovor naslanja na meddržavno deklaracijo Slovensko-francoskega strateškega partnerstva, ki je bilo podpisano marca letos v Parizu. Glavni cilji sodelovanja do leta 2014 ostajajo isti kot do sedaj: dvigniti kvaliteto poučevanja francoščine na osnovnih in srednjih šolah v Republiki Sloveniji; s promocijo učenja francoščine povečati število učencev in dijakov, ki se učijo francoščine v okviru rednega programa in dodatnih oblik izobraževanja ter razviti druga področja sodelovanja v šolstvu.
Pred podpisom operativnega dogovora, bo ob 11.uri na Ministrstvu za šolstvo in šport (Masarykova 16, Ljubljana) potekal bilateralni  pogovor ministra dr. Igorja Lukšiča in veleposlanice Francoske republike v Sloveniji Nje. Eksc. Ga Nicole Michelangeli.
 
Vir: MŠŠ, 19. 6. 2011
(Skupno 10 obiskov, 1 današnjih obiskov)