Na spletišču Univerze v Ljubljani je z dne 4. 9. 2014 objavljeno sporočilo za javnost o sporazumu o ustanovitvi Središča za socialno podjetništvo Univerze v Ljubljani (SSP UL), ki ga je na pobudo Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani poleg rektorja Univerze podpisalo še šest dekanov.

Podpisniki se strinjajo, da imajo skupen interes pri razvijanju raziskovanja, izobraževanja, svetovanja in drugih podpornih dejavnosti na področju socialnega podjetništva. Središče predstavlja razvojno-raziskovalno-aplikativni okvir, v katerem se povezujejo raziskovalci, pedagogi in študentje z različnih področij, z gospodarstvom in nevladnim sektorjem, ter hkrati ponuja možnost sodelovanja vsem, ki jih ta tematika zanima.

Podpisniki, to je rektor Univerze v Ljubljani ter dekani in dekanji Biotehniške fakultete, Ekonomske fakultete, Fakultete za družbene vede, Fakultete za socialno delo, Fakultete za upravo in Pedagoške fakulteta, se strinjajo, da se Središču lahko pridružijo tudi pridruženi člani – fakultete, ki jih zanima tematika socialnega podjetništva.

Ob tej priložnosti je rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik povedal, da je zadovoljen, da se je šest fakultet povezalo v iniciativi, ki bo znala umestiti aktualno tematiko socialnega podjetništva v akademski prostor in s tem prispevati k njenemu razvoju v družbi.

Sporazum o ustanovitvi Središča za socialno podjetništvo Univerze v Ljubljani so danes podpisali rektor Univerze prof. dr. Ivan Svetlik, dekan Fakultete za družbene vede prof. dr. Bojko Bučar, dekan Biotehniške fakultete prof. dr. Igor Potočnik, dekanja Ekonomske fakultete prof. dr. Metka Tekavčič, dekanja Fakultete za socialno delo doc. dr. Liljana Rihter, dekan Fakultete za upravo izr. prof. dr. Janez Stare in dekan Pedagoške fakultete izr. prof. dr. Janez Krek.

(Skupno 22 obiskov, 1 današnjih obiskov)