Ministrstvo za infrastrukturo je predstavilo novosti na področju vozovnic in ponudbe javnega potniškega prometa na podlagi sprememb Zakona o prevozih v cestnem prometu. S 1. septembrom se namreč sistem subvencioniranih vozovnic za dijake, študente in udeležence izobraževanja odraslih bistveno spreminja.

Dijaki in študenti bodo imeli od 1. septembra 2021 na voljo mesečno ali letno vozovnico Slovenija. Ta bo po enotni ceni 25 eurov za mesečno oz. 200 eurov za letno vozovnico omogočila neomejeno potovanje po vseh relacijah medkrajevnega javnega prevoza potnikov v Sloveniji, ne le med krajem bivanja in krajem izobraževanja. Vozovnica torej ne bo več relacijska ampak bo veljala za linije na območju celotne države.

V sredo, 25. avgusta 2021, se začenja prodaja enotnih subvencioniranih vozovnic integriranega javnega potniškega prometa (IJPP), s katerimi je študentom, dijakom in udeležencem izobraževanja odraslih omogočen dostopnejši javni prevoz do izobraževalnega zavoda. Vlogo je mogoče oddati z uporabo svoje e-identitete (digitalno potrdilo ali smsPASS) na portalu eUprava.

Vir in več informacij: ŠOS, 24. 8. 2021 in MJU, 24. 8. 2021

(Skupno 43 obiskov, 1 današnjih obiskov)