Zavod RS za šolstvo in Center šolskih in obšolskih dejavnosti v času od 27. julija do 10. avgusta 2013 organizirata Poletno šolo slovenščine, namenjeno otrokom in mladostnikom slovenskega porekla, ki živijo v tujini. Pokrovitelj in financer poletne šole je Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost in šport.

Poletno šolo slovenščine bodo izvedli na CŠOD v Tolminu (Dom Soča), udeležilo pa se je bo 58 mladih od 8. do 14. leta starosti iz 15 držav: Avstrija, Belgija, Bosna in Hercegovina, Francija, Hrvaška, Italija, Makedonija, Malezija, Nemčija, Nizozemska, Srbija, Španija, Velika Britanija, ZDA, Združeni Arabski Emirati. Poletna šola je sestavljena iz dopoldanskega programa, ki je namenjen učenju slovenščine, in popoldanskega ter večernega programa, kjer so v ospredju ogledi kulturno zgodovinskih znamenitosti, izleti v naravno-geografska zanimiva okolja ter športno-rekreacijske in druge družabne aktivnosti.

Poletno šolo bodo 10. avgusta 2013 ob 11. uri zaključili s kulturno prireditvijo, na kateri bodo udeleženci staršem ter širši javnosti v slovenskem jeziku pokazali, kaj vse so se v tem času naučili, spoznali in doživeli.

Vir in več informacij: ZRSŠ, julij 2013

(Skupno 24 obiskov, 1 današnjih obiskov)