Zavod RS za šolstvo in Center šolskih in obšolskih dejavnosti v času od 19. do 31. julija 2015 organizirata Poletno šolo slovenščine, namenjeno otrokom in mladostnikom slovenskega porekla, ki živijo v tujini. Pokrovitelj in financer poletne šole je Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost in šport.

Poletno šolo slovenščine bodo izvedli v OŠC Planica, udeležilo pa se je bo 51 mladih od 8. do 14. leta starosti iz 15 držav: Belgija, Bosna in Hercegovina, Češka, Egipt, Francija, Hrvaška, Italija, Kanada, Makedonija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Srbija, Velika Britanija, ZDA. Poletna šola je sestavljena iz dopoldanskega programa, ki je namenjen učenju slovenščine, in popoldanskega ter večernega programa, kjer so v ospredju izleti v naravno-geografska zanimiva okolja ter športno-rekreacijske in druge družabne aktivnosti.

Poletno šolo bodo 31. julija 2015 zaključili z dnevom odprtih vrat, na katerem bodo udeleženci staršem v slovenskem jeziku pokazali, kaj vse so se v tem času naučili, spoznali in doživeli.

Zavod RS za šolstvo Poletno šolo slovenščine organizira že več kot dve desetletji in v tem času se je je udeležilo okoli 1500 mladih iz različnih evropskih držav ter drugih celin, na katerih živijo Slovenci in njihovi potomci.

Vir in več informacij: ZRSŠ, julij 2015

(Skupno 17 obiskov, 1 današnjih obiskov)