Poletni eNovičnik ZRSŠ obuja spomine in v temi meseca raziskuje, kako so se šolske počitnice spreminjale skozi čas. Intervjuvanec meseca je Vojko Kunaver, vodja predmetne skupine za zgodovino in področne skupine za družboslovje, umetnost in humanistiko, konstruktiven in povezovalen. V Založbi so na ogled tri revije: Glasba v šoli in vrtcu, Matematika v šoli in Razredni pouk, v Obvestilih pa si lahko preberete vse o prihajajočih/načrtovanih dejavnostih.

V poletnem dopustniško-počitniškem času #raziskovalnica tvitno sprašuje, kako naj vzgojitelji in učitelji dejavno preživijo dopust, otroci, učenci in dijaki pa počitnice. Njena poletna radovednost je Aktivne počitnice. Raziskovalnica cilja v sedanjost in tudi na tiste, ki vrtca in šole ne obiskujejo …

Vabljeni k oblikovanju namigov, kaj so za vas #aktivnepočitnice. Lahko zapišete lansko izkušnjo, lahko letošnji načrt, lahko opišete, kako ste dejavno preživeli dopust. Lahko polemizirate z mnenjem, da počitek ni dejavnost, ampak stanje. Tvitni odgovori imajo namen, da se razpne mavrica možnosti, ki jih lahko kadar koli prevzamemo ali pa jih prenaredimo po svojem okusu. Tvitnite od doma ali z Antarktike. Polovili bodo vse tvite in najboljše simbolično nagradili.

Vir: ZRSŠ, 10. 7. 2018

(Skupno 53 obiskov, 1 današnjih obiskov)