V ljubljanskem Grand Hotelu Union (Miklošičeva 1) se bo v ponedeljek, 23. avgusta 2010, ob 11. uri začel Poletni seminar za vzgojitelje, učitelje in profesorje slovenskih šol v Italiji, ki ga organizirata Ministrstvo za šolstvo in šport in Zavod RS za šolstvo.

Seminar bo potekal do petka, 27. avgusta 2010. Minister Lukšič se bo seminarja udeležil v ponedeljkovem uvodnem delu in pozdravil vse udeležence.

Na tej tradicionalni obliki izobraževanja udeleženci dopolnjujejo in nadgrajujejo vsebine prejšnjih seminarjev s posebnimi poudarki na slovenskem jeziku in kulturi. Seminar je vsako leto v drugem kraju, s poudarkom na jezikovnih, kulturnih, zgodovinskih in geografskih značilnostih regije in poteka v sodelovanju z območno enoto Zavoda RS za šolstvo.

 

Seminarja se udeležuje 40 kandidatov (39 iz vseh treh pokrajin kjer v Italiji živi slovenska manjšina, torej s Tržaškega, z Goriškega in iz Benečije; in predstavnik Urada za slovenske šole na Deželnem šolskem uradu v Trstu). Tovrstni seminarji so le ena od aktivnosti oz. oblik sodelovanja, ki jih Ministrstvo za šolstvo in šport RS redno organizira za slovenske pedagoške delavce iz zamejstva.

Podrobnejši program (doc)>>

Vir: MŠŠ, 18. 8. 2010

(Skupno 20 obiskov, 1 današnjih obiskov)