V času od 25.6. do 8.7.2012 poteka na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v mariboru poletna šola, v kateri sodeluje pet partnerskih fakultet, poleg Ekonomsko-poslovne fakultete še University of Jaén, Španija, Comenius University, Bratislava, Slovaška, Constantin Brâncuşi University of Târgu-Jiu, Romunija ter Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani. Izvedbo poletne šole financira EU iz programa vseživljenjskega učenja Erasmus, intenzivni programi.

Poletna šola nudi 37 študentom, ki prihajajo iz partnerskih fakultet ter iz Hrvaške, Portugalske in Poljske, priložnost pridobiti znanje na področju javno-zasebnega partnerstva in spoznati izvedene tovrstne projekte v Sloveniji in tujini, pomemben poudarek pa je tudi na oblikovanju podjetniških kompetenc in veščin.

Na poletni šoli predavajo poleg učiteljev zgoraj naštetih partnerskih fakultet tudi strokovnjaki iz prakse, ki študentom predstavljajo različne vidike javno-zasebnega partnerstva – v izvedbi pestro zastavljene vsebine sodeluje skupno kar 20 domačih in tujih predavateljev.

Pomemben del tega poletnega programa predstavlja tudi druženje, spoznavanje različnosti in navad drugih ter seveda tudi zabava. Poleg slovenskega in mednarodnega večera študentov, so udeleženci poletne šole navdušeni obiskovalca festival LENT in prireditev v okviru EPK.

Poletna šola je izvrsten način druženja mladih, ki združuje tudi pridobivanje novih znanj, kompetenc in veščin, slovenskim študentom pa nudi možnost mednarodne izkušnje doma.

Vir in celotna novica; UM, 2. 7. 2012

(Skupno 22 obiskov, 1 današnjih obiskov)