Z letom 2014 smo zakorakali v novo obdobje evropske finančne perspektive in s tem tudi v novo obdobje evropskih programov. V času, ko brezposelnost mladih ostaja in postaja čedalje bolj aktualna tema, imajo priložnosti, ki jih mladim ponuja Evropa čedalje večjo vrednost. Vendar pa morajo mladi, da bi te priložnosti lahko izkoristili, priti do kakovostnih informacij in smernic.

Izkušnje, ki jih mladi pridobijo z mobilnostjo, jim prinesejo neprecenljive prednosti tako pri osebnem razvoju, kot tudi pri iskanju zaposlitve – od znanja jezikov, sposobnosti dela v mednarodnih okoljih, vzpostavljanje osebnih stikov in povezave.

Eurodesk Slovenija je zato v letu 2014 organiziral informativni seminar, na katerem so bili predstavljeni glavni programi in mehanizmi, namenjeni spodbujanju in olajšanju mobilnosti mladih v EU.

Če se seminarja niste mogli udeležiti, vas vabimo k ogledu PPT predstavitev, izvedenih na seminarju in poročila, ki jih najdete na: www.eurodesk.si/aktivnosti/seminarji-in-usposabljanja/

VIR: Eurodesk, 27. 11. 2014

(Skupno 18 obiskov, 1 današnjih obiskov)